MAJSKE CENE U GRČKOJ PO MERI SVAKOG SRBINA: Kompletan ručak za samo 9 EVRA, ovo je DETALJAN CENOVNIK!
Grčka, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

putovanje i odmor

MAJSKE CENE U GRČKOJ PO MERI SVAKOG SRBINA: Kompletan ručak za samo 9 EVRA, ovo je DETALJAN CENOVNIK!

Jeftine cene namamile brojne turiste u Paraliji

Objavljeno:

U Paraliji sredinom maja može da se pojede kompletan ručak za svega devet evra. Dnevni meni uključuje salatu, supu, glavno jelo i kolač, i sve to na samoj obali mora. Grci se već uveliko spremaju za otvaranje letnje sezone, pripremili su raznolike cene hrane i pića koje se mnogim turistima, u pojedinim gradovima, neće dopasti. Međutim, u Paraliji je situacija nešto drugačija.

Frape u kafiću pored mora košta tri evra, dok se u malo zabačenijim lokalima pije kapućino za 1,8 evra, a espreso za 1,2. Restoran ima svoj dnevni meni za devet evra, u koji je uključena supa, glavno jelo, salata i desert, odnosno kolač.

Putić pored plaže sa znakom 'Paralija'
Putić pored plaže sa znakom "Paralija"foto: Privatna arhiva

U prodavnicama litar mleka može da se nađe za 0.95, a najviše 1,1 evro, dok je kilogram jogurta 2,5 evra. Cena hleba zavisi od vrste, ali kreće se od 0,60 do 1,8 evra. Paradajz u popularnim trgovinskim lancima vrednuju od 1,65 do 2,25 evra, dok na ulici može da se nađe i za evro i po. Krastavac naplaćuju 1,65 evra po kilogramu.

Pita giros može da se pojede za 3,5, a najviše četiri evra, dok je porcija 8-9 evra. Kad su voće i omiljene letnje poslastice u pitanju, trešnje mogu da se pazare za 3,5 evra, kajsije za dva, što se podudara i sa cenom kugle sladoleda koja je dva evra.

Ulični giros u Paraliji
Ulični giros u Paralijifoto: Privatna arhiva

Popularni gazirani sokovi su pored mora 3,50 evra, energetska pića pet, a milkšejk najviše 4,8 evra. Kako je poznato da je Paralija jedno od najpopularnijih letovališta naših turista u Grčkoj, već sada se veliki broj Srba spustio do njih. Nataša je bila posebno iznenađena kada je videla kakve su cene u kafićima nadomak mora.

"Prijatno sam iznenađena cenama u Grčkoj. Nisam očekivala da sve bude ovoliko pristupačno, gotovo isto kao kod nas, nešto čak i jeftinije. Nadam se da neće drastično da se promeni situacija u jeku sezone, pošto planiramo i u julu da dođemo", zaključila je Beograđanka Nataša.

Bonus video:

05:00

DRAMATIČNO UPOZORENJE PROFESORA MILOVANOVIĆA: Sredozemno more će nestati, kad se planeta bude umorila, NEĆE BITI NI NAS

(Espreso/Kurir/Tamara Barbuzan/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.